A munka során felhalmozódott papír alapú nyomtatványok rendszerezése és tárolása nem csak rendkívül magas költségekkel, hanem bonyolult folyamatokkal és nagy helyigénnyel is jár. Az elektronikus adatrögzítés ezzel szemben gyors és pontos előhívhatóságot, rendszerezettséget, a papírfelhasználás csökkentését és a környezetvédelem támogatását is biztosítja. A korábban papíron őrzött adatok pontos, hibamentes és lehetőség szerint gyors átviteléhez érdemes szakember segítségét kérni.

RAKTÁRI ÉS ÜGYFÉLADATOK RÖGZÍTÉSE

Adatrögzítés és az ügyféladatok rögzítése és kezelése terén olyan szakszerű megoldást tudunk kínálni, amely az Ön számára több szempontból hatékonyabbá teheti a napi üzleti folyamatokat. Raktári adatok rögzítése területén olyan feladatokban tudunk Önnek segítséget nyújtani, mint például beérkező termékek adminisztrációja, készletek mennyiségi változásainak rögzítése. Ügyféladatokkal kapcsolatban, pedig munkatársaink ügyviteli rendszerekben illetve saját programokban rögzítik az Ön által kívánt adatokat.


ADATBÁZISOK, ADATOK RÖGZÍTÉSE ELEKTRONIKUS RENDSZERBEN

Dokumentumai papír alapú tárolásának egy minden szempontból korszerű alternatívája lehet egy digitális adatbank. Továbbá segítünk raktári és ügyféladatai elektronikus rendszerekben való rögzítésében illetve papír alapú adatai elektronikus állománnyá történő átalakításában is. Ezzel Ön is időt és költséget spórolhat, átláthatóbbá és gyorsan hozzáférhetővé válnak iratai.

Ajánlatkérésüket kérjük, az alábbi e-mail címre küldjék: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Részletes tájékoztatás igénye esetén várjuk érdeklődésüket az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Több információ Ok Nem engedélyezem